Al Capone's

Al Capone’s is al meer dan 20 jaar één van de marktleiders in de pizza-industrie.

In de jaren negentig zijn wij gestart met het bezorgen van pizza’s in het Gooi. Daarvandaan zijn we uitgegroeid tot een pizzabezorgdienst met meer dan 40 restaurants in heel Nederland. In 2006 hebben wij ervoor gekozen om ons delivery concept te verkopen, zodat we meer de focus konden leggen op het centraal bereiden van kwalitatief hoogstaande Italiaanse producten.

Inmiddels bereiden we al onze producten in Italië, en deze verschillende producten worden gedistribueerd middels de verschillende concepten die wij hiervoor ontwikkeld hebben. Wij zijn actief in de foodservice, horeca, catering, evenementen-catering en in de retail.


Al Capone's verpakkingen

Pizza

Al Capone's is al jarenlang een bekende naam als het om pizza's gaat. Onze pizza's worden geroemd om hun authentiek Italiaanse houtskooloven-gebakken bodems en een unieke receptuur.Wij gebruiken uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, om een lekker en gezond product te kunnen garanderen.

Lees verder ►

Pizzabereiding

Bij Al Capone's begint een goede pizza met de bodem. Na de bereiding van het deeg laten wij het, volgens traditioneel recept, meerdere uren rusten. Hierdoor krijgen de smaak en textuur van het deeg de tijd om zich optimaal te ontwikkelen. Van dit deeg worden bollen gemaakt die vervolgens de rem-rijskast in gaan om verder door te rijzen — een stap die bij veel andere producenten wordt overgeslagen. Pas daarna wordt iedere deegbol uitgerold tot een bodem.

De vers bereide bodem wordt handmatig voorzien van een basis van 100% tomatensaus, pestosaus, mascarpone, mascarpone-truffelsaus of  crème fraîche. Vervolgens wordt de bodem voorgebakken in een houtskooloven. De vriesvers pizza’s worden verder voorzien van de mooiste ingrediënten in Italie en voor onze koelverse pizza’s gebeurt dat dagelijks in Nederland. De volledige bereiding van de pizza’s is een ambachtelijk en handmatig proces.

Lees verder ►

Koelvers en vriesvers

Onze pizza's zijn beschikbaar in twee verschillende lijnen: koelvers en vriesvers. De koelverse pizza’s bereiden wij veelal voor de retail; de vriesverse varianten voor foodservice, horeca, catering, hekwerklocaties, etc. De pizza's zijn beschikbaar in de maten ∅29 cm en ∅39 cm (grande). De pizza grande is geschikt om in acht slices te verdelen, en wordt meestal ingezet op high-traffic locaties. De ∅29 cm varianten worden afgenomen door campings, hekwerklocaties, cateraars horeca en retail. Al onze pizza’s onderscheiden zich door het traditionele bereidingsproces en de unieke samenstelling van ingrediënten.

De koelverse pizza’s van Al Capone’s hebben een THT van P+8. En de vriesverse pizza’s blijven 12 maanden goed.

Voor alle pizza’s zijn aantrekkelijke verpakkingen ontwikkeld, waarin de pizza’s optimaal tot hun recht komen. Deze verpakkingen worden duurzaam geproduceerd en  voldoen aan alle geldende eisen.

Lees verder ►

Pizza-assortiment Koelvers

 • Pizza Caprese

  Met pestosaus, mozzarellabolletjes, cherry-tomaatjes, rucola, en Parmezaanse kaas

 • Pizza Gorgonzola Pera

  Met mascarpone, mozzarella, gorgonzola, peer in aceto balsamico, rucola en amandelschaafsel

 • Pizza Parma con Tartufo

  Met mascarpone-truffelsaus, rucola, parmaham, mozzarella, Parmezaanse kaas en walnoten

 • Pizza Spianata Romana

  Met tomatensaus, mozzarella, spianata romana salami, vers spinazieblad, gegrilde paprika en courgette en Parmezaanse kaas

Pizza-assortiment Vriesvers

 • Buono Sano

  Met tomatensaus, 100% mozzarella, gegrilde paprika, kipfilet, ui en rucola

 • Vegetariana

  Met tomatensaus, 100% mozzarella, spinazie, verse tomaat, geitenkaas en pijnboompitten

 • Pancetta

  Met tomatensaus, 100% mozzarella, pancetta, cherrytomaatjes, spinazie en Parmezaanse kaas

 • Margherita

  Met tomatensaus en 100% mozzarella.

 • Salami

  Met tomatensaus, salami en 100% mozzarella

Spianata

In 2014 hebben wij de spianata in Nederland geïntroduceerd. De spianata is een geheel nieuw en uniek product, dat eigenlijk met geen enkel reeds bekend product te vergelijken is. Voor Al Capone’s is de introductie van de spianata de meest succesvolle productintroductie tot nog toe. Vele grote cateraars, congrescentra, retailers en evenement-cateraars hebben de spianata opgenomen ik hun assortiment.

Lees verder ►

De Spianata

De basis van een spianata is qua vorm gelijk aan een pizza, met een diameter van 29 cm. Het grote verschil met een pizzabodem zit hem in de samenstelling van ingrediënten, en in het bereidingsproces. Zo wordt de bodem, in plaats van tomatensaus, voorzien van olijfolie en zeezout. Het assortiment bestaat uit spianata's belegd met vis, vlees of vegetarische ingrediënten. Bij het beleggen wordt de spianata eerst voorzien van een saus. Dit kan mascarpone-truffelsaus, pesto, crème fraîche, of een andere saus zijn. Alle varianten worden belegd met verschillende vlees of vis soorten en daarnaast bereid met rucola, vers spinazieblad of ijsbergsla en gegarneerd met bijvoorbeeld geraspte parmezaan of walnoten.

De spianata wordt warm geserveerd. Het gaat er hierbij echter om, dat uitsluitend het deeg warm wordt. Het beleg mag lauwwarm worden, maar niet smelten. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de ingrediënten van het beleg optimaal tot hun recht komen. Een groot voordeel hiervan is ook, dat er met de spianata erg snel gewerkt kan worden, aangezien er maximaal één minuut nodig is voor het opwarmen ervan.

Lees verder ►

De voordelen van de Spianata

De markt voor voedingsmiddelen beweegt en verandert, waardoor er ruimte is voor nieuwe producten. Danny Galiart, oprichter van Al Capone’s, heeft in 2014 met succes de spianata in Nederland geïntroduceerd. De spianata is een gezond, authentiek, lekker, snel en hip product dat voor iedereen toegankelijk is. Door te variëren met het beleg is de spianata geschikt voor alle momenten van de dag. De spianata is zowel geschikt voor directe consumptie op high-traffic locaties als voor koelverse verkoop bij retail en foodservice. Met een gemiddeld gewicht 375 gram kan de spianata gezien worden als een maaltijdproduct.

De grote voordelen van de spianata zijn:

 • Bereidingsgemak
 • Een goede bruto marge
 • Een innovatief product
 • Makkelijk te eten voor de consument
 • Gezond, en met een gezonde uitstraling
 • Zowel geschikt als ontbijt, als lunch, en als diner

Lees verder ►

Spianata-assortiment Foodservice

 • Spianata Caprese

  Met pestosaus, cherry-tomaten, mozzarella, rucola en Parmezaanse kaas.

 • Spianata Parma con Tartufo

  Met mascarpone-truffelsaus, Parma ham, rucola, walnoten en Parmezaanse kaas.

 • Spianata Verdura

  Met pestosaus, spianazieblad, gegrilde courgette en paprika, Spianata salami en Parmezaanse kaas

Foodservice en Horeca

Bereiding en verkoop van de spianata vragen om operationeel simpele en snelle handelingen.  Hierdoor kan personeel makkelijk in korte tijd worden ingewerkt, en is een constante productkwaliteit makkelijk te waarborgen.

Lees verder ►

Retail

Voor de retail hebben wij een consumentenverpakking ontwikkeld,  waarin de spianata goed tot zijn recht komt. Door het grote venster is de spianata goed te zien, waardoor voor de consument duidelijk is om wat voor product het gaat. De verpakking wordt duurzaam geproduceerd en  voldoet aan alle geldende eisen. Voor de retail wordt de spianata gesealed in een folie, zodat er een THT van P+7 dagen kan worden gegeven. Bij bereiding op locatie in de foodservice en horeca, geldt een THT van P+4 dagen.

Lees verder ►

Spianata-assortiment Retail

 • Spianata Caprese

  Met pestosaus, cherry-tomaten, mozzarella, rucola en Parmezaanse kaas.

 • Spianata Parma con Tartufo

  Met mascarpone-truffelsaus, Parma ham, rucola, walnoten en Parmezaanse kaas.

 • Spianata Verdura

  Met pestosaus, spianazieblad, gegrilde courgette en paprika, Spianata salami en Parmezaanse kaas

Bereiding voor de consument is heel eenvoudig: de spianata kan zowel in de oven, in de koekenpan, of op een contact-grill worden afgebakken. In de Foodservice en Horeca kan deze bereiding worden gedaan met een heteluchtoven of contact-grill. In tegenstelling tot andere soortgelijke producten gaat het afbakken snel: in maximaal 3 minuten is de spianata klaar voor consumptie.

Concepten

Voor de verkoop van Al Capone's producten in de foodservice, horeca, en catering hebben wij voor verschillende typen locaties verschillende oplossingen ontwikkeld. Wij zijn geen Oetker of Wagner, we weten dat onze diverse klanten om verschillende oplossingen vragen, daarom denken wij in conceptoplossingen per branche.

Lees verder ►

Voor iedere locatie een passende oplossing

Zo is het mogelijk om een compleet verkooppunt voor onze pizza's spianata's en pasta's in te richten in onze Al Capone's huisstijl. Voor kleinere locaties hebben wij table-top presentatiemeubels, waarop onze ∅39 cm pizza's optimaal kunnen worden gepresenteerd, en waarop deze een uur goed en warm blijven.

Voor iedere locatie een passende oplossing

Voor middelgrote locaties en tijdelijke of mobiele verkoop hebben wij mobiele units ontwikkeld. Deze verrijdbare wagens zijn 'plug and play' ingericht, en zijn voorzien van een oven, koeling en een aantal table-top presentatiemeubels. Verder werken wij vaak ook samen met onze klanten aan maatwerk oplossingen.

Al onze verpakkingslijnen zowel in de Foodservice en Horeca en ook de Retail zijn op elkaar afgestemd zodat onze brand-uitstraling duidelijk zichtbaar is.

 • Conceptontwerp verkooplocatie NS-station

 • Al Capone's restaurant in de RAI Amsterdam

 • Al Capone's restaurant in de RAI Amsterdam

 • Al Capone's restaurant in de Keukenhof

 • Al Capone's restaurant in de Keukenhof

 • Al Capone's marktwagen

 • Al Capone's mobiel verkoopmeubel

Partners

Wij mogen ons gelukkig prijzen met onze vele goede partners. Wij werken samen met onder andere de onderstaande bedrijven.

Lees verder ►

Business partners

Voor de distributie van onze vriesverse producten zijn wij een samenwerking aangegaan met de firma Diversifoods. Wanneer u interesse heeft in een samenwerking met Al Capone's, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Diversifoods.

Contact

Kies a.u.b. met welke afdeling u contact op wilt nemen: